Minden napra egy játék!

Élvezetes és hasznos játékok egészséges és speciális kisgyerekeknek

Friss topikok

Ragasszunk gyereket!

2010.04.22. 21:21 - gyogypedagogus

Címkék: gyerek rajz fejlesztés szókincs testséma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma ragasszunk gyereket!

Kicsit kell előre készülni, papírből kivágni a karokat, lábakat, szemet, szájat, orrot és bármilyen testrészt amihez kedvünk van. Lehet színes papír, de fehér is, akkor utána együtt is ki lehet színezni. Kell hozzá papírragasztó és mehet is.

Mondjuk el a kis művésznek, hogy most lerajzolunk Téged. Először egy nagy kör, ez a fej, aztán egy kis vonal, a nyak, és még egy kör a pocak. Kész is!

Utána kérjük meg, hogy válasszon a testrészekből (előtte érdemes lecsekkolni ismeri-e őket) és engedni, hogy felragassza. Ha valamit nem jó helyre akar, akkor mutassuk meg az adott testrészt magunkon, vagy egy kis türkörben pl. a saját arcán.

Van aki elsőre jól tudja, van akinek a szem, száj, orr misztikusan keveredik:-)

Közben lehet kérdezgetni, hogy mi hiányzik még. Mikor minden fel lett ragasztva, hirtelen lepdőjünk meg, hogy nahát nem vágtam még ki hajat, fület stb. És a közelbe készített rajzeszközzel már lehet is pótolni ezeket.

A maradék papírokkal lehet díszíteni.

Utána ráírjuk a nevét, kitesszük valahova és örülünk!

Ajánlott kor: 2,5 éves körül

Mit fejleszt? Testséma, finommozások, szókincs

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlesztojatek.blog.hu/api/trackback/id/tr371943695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása