Minden napra egy játék!

Élvezetes és hasznos játékok egészséges és speciális kisgyerekeknek

Friss topikok

Gurul, ugat és nyávog a gyerek, majd kidagad

2010.04.26. 14:31 - gyogypedagogus

Címkék: fejlesztés torna mozgás

Ma tornázzunk egyet!

Először guruljon a gyerekecske. Fektessük le puha szőnyegre és kezdjük el gurítani, énekeljük közben, hogy tekeredik a kígyó rétes akar lenni, tekeredik a rétes, kígyó akar lenni! Ha jól megy, kérjük csinálja egyedül, és ha már nagyon jól megy, tegye a kezeit a feje fölé, és fogjon meg velük egy plüss állatot, így guruljon.

Utána másszunk, legyünk kutyák, és másszunk együtt, ugathatunk is:-)

Legyünk cicák, álljunk négy kézláb, hátunkat homorítsuk, domborítsuk, nyávogjunk!

Most gugoljunk le, és énekekjük: kicsi vagyok én, majd megnövők én, mint a tüdő a fazékból kidagadok én. Lassan álljunk fel, és a végén lábujjhegyen nyújtozkodjunk!

Tegyünk a szoba közepére egy nagy plüss állatot, és kapcsoljunk be egy jó kis zenét, ha szól a zene, sétáljunk, majd időnként kapcsoljuk ki, ekkor üljünk az állat mellé, és mondjuk Neki halkan, látod most csend van, nem szól a zene. Utána kapcsoljuk vissza és sétáljunk újra, ismételjük ezt ameddig kedve van!

Jó tornázást!

Ajánlott kor: 1,5 kortól

Mit fejleszt? A gurulás, a kúszás, a mászás fejleszti az agyat, hat a beszédfejlődésre is, érdemes minden nap olyat játszani, amiben benne vannak a mozgásformák! Az utolsó játék a hallást, a figyelemet fejleszti hatékonyan.

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlesztojatek.blog.hu/api/trackback/id/tr211952718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása