Minden napra egy játék!

Élvezetes és hasznos játékok egészséges és speciális kisgyerekeknek

Friss topikok

Ban-ben avagy cuccok a vödörben

2010.09.03. 21:31 - gyogypedagogus

Címkék: fejlesztés szókincs beszédfejlesztés

Egy kis beszédefejlesztés a mai napra:-)

Először is nevezzük meg együtt a vödrökben levő tárgyakat.

Kérdezzük meg: hol van a kalapács? A válasz: A kalapács a vödörben van. Ugyanígy tovább az összes tárggyal. Ezzel a játékkal a -ban, -ben helyhatározót lehet tanítani. Ne erőltessük a választ! Ha nem válaszol, akkor kedvesen tegyük meg helyette mi. Szét is vághatjuk a képeket,  és lehet húzni a kártyák közül és úgy válaszolni. Lehet két példányban kinyomtatni, és csak az egyiket szétvágni, és így lottó játékot játszani vele.

Lehet keresni igazi vödröt is, és belepakolni és mondani, látod a maci is a vödörben van.

Ezzel a játékkal is úgy vagyok, mint a rajztanítással, teljesen ép fejlődésmenetűeknél még az ilyen játékos "tanítást" sem erőltetném.

Megkésett beszédfejlődés esetén viszont nagyon hasznos a képekkel való játék, az egyszerű szerkezetek ismétlése, mert nemsokára már magától is alkalmazni fogja!

Ajánlott kor: 1,5-2 éves kortól

Mit fejleszt? szókincs

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlesztojatek.blog.hu/api/trackback/id/tr302269902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása