Minden napra egy játék!

Élvezetes és hasznos játékok egészséges és speciális kisgyerekeknek

Friss topikok

Fejlesztő séta a "kisközértbe"

2010.09.06. 15:55 - gyogypedagogus

Címkék: kommunikáció fejlesztés szókincs társas készségek beszédfejlesztés feladattudat

Menjünk el a boltba, gyalog!

Ez a "játék" nem tipikus fejlesztőjáték, de ér annyit mint egy-egy drága asztalhoz kötő csodacucc. A lényeg, hogy igazából ne kelljen vennünk semmit, mindenre legyen időnk.

Mondjuk el, hogy hova megyünk, és mit fogunk ott csinálni. Olyan időpontot válassszunk, amikor nem éhes, nem fáradt. A legjobb, ha van a közelben egy kis bolt, ahova rövid sétával is eljuthatunk.

Az utcán való közlekedést is tanítani kell! Ezt manapság, az autó korában kevesen tanulják meg idejében... Ne futkosson, fogja a kezünket és közben meséljünk neki a fákról, a levelekről, az őszről stb.

A bolt előtt beszéljük meg, hogy bent nem szabad semmit megfogdosni (ezért jó a kis bolt, kevesebb a kísértés:-)), és mondjuk vegyünk kiflit, hagyjuk, hogy ezt ő keresse meg a boltban.

Magyarázzuk el miket lehet a boltban kapni.

Teheti ő is az árut pénztárhoz, viheti a kosarat. Köszönjön a pénztárosnak.

 

Furcsán hangzik így leírva, de nem könnyű feladat ez egy kisgyereknek, ezt is tanulnia kell. Sok egyébként kiválóan fejlesztett sérült kisgyerek nem tud végigcsinálni egy ilyen mindennapi programmot, mert nincs hozzászokva. Gyakoroljuk ezt is, a mindennnapi életet. (Utána a pénztáros játék is érdekesebb lesz otthon...)

Jó vásárlást!

Mit fejleszt? szókincs, társas készségek, kommunikáció, feladattudat

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlesztojatek.blog.hu/api/trackback/id/tr942275339

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A közoktatásrul 2010.09.09. 15:59:35

Készül az új oktatási törvény és a nemzeti alaptanterv. A következő hónapokban eldől, hogy gyermekeink – köztük az enyém is – milyen iskolákban, milyen tanároktól, mit fognak tanulni. Eldől, hogy a következő generáció megkapja-e azokat az a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása