Minden napra egy játék!

Élvezetes és hasznos játékok egészséges és speciális kisgyerekeknek

Friss topikok

Szeleteljünk nénit, bácsit és utána ragasszuk össze őket!

2010.06.01. 14:23 - gyogypedagogus

Címkék: fejlesztés szókincs kézügyesség testséma grafomotoros

Keressünk egy újságban egy nénit és egy bácsit, majd szeleteljük fel őket. Minél kisebb a gyerek, anál kevesebb darabra. Az én kisfiam ezt a szeletelést nem szívesen nézte végig, ezért az játszottuk, hogy baleset történt és ő a doktorbácsi aki megműti őket (elég morbid, tudom, és még szirénáztunk is közben...).

Utána vegyünk egy papírt és először rakjuk össze szárazon az áldozatokat, majd egyenként a darabokat kenje be a kis doki ragasztóval, és ragasszuk össze a testeket. Mindig nevezzük meg a testrészeket, kérjük mutassa meg magán is a részeket.

Beszélgessünk el arról, hogy melyik a néni, a bácsi, miben különböznek. Kisfiunknak magyarázzuk el, hogy később belőle lesz bácsi, kislányunkból néni. Elevenítsünk fel, ki lány és ki fiú a családban.

(Sajnos nekünk ez egyik papír kicsire sikeredett, így a férfi alany műtétje nem lett 100%os)

Ajánlott kor: 2,5 éves kortól

Mit fejleszt? Testséma, finommozgás, grafomotoros fejlesztés, szókincs

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlesztojatek.blog.hu/api/trackback/id/tr222047900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nightshift1 2010.06.01. 14:36:16

Playboy nem volt kéznél? Nem mintha nem lenne szimpatikus a bácsi, de ott vannak még szimpatikusabb nénik... Orientálódjon az a gyerek!

A testséma szó különösen tetszik, olyan... tudományos, höhö.
tsók


süti beállítások módosítása