Minden napra egy játék!

Élvezetes és hasznos játékok egészséges és speciális kisgyerekeknek

Friss topikok

Maci és barátai, avagy a helyhatározók

2010.04.21. 19:28 - gyogypedagogus

Címkék: gyerek fejlesztés szókincs korai

 

 

 

Mai játékunkban barátokat keressünk egy mackónak.

A játék során a helyhatározókat tanulgatja a mi kis gyerekünk.

Vegyünk egy helyes, nagyobb darab állatot (plüss, műanyag) és meséljük el, hogy nagyon várja a barátait. Utána vegyünk elő egy doboz kisebb állatkát (ők lennének a barátok), és kérjük meg, hogy egyesével tegye őket a következő helyekre: a maci elé, a maci mellé, a maci mögé. Persze valószínű segítségre, mutatásra lesz szükség.

Ha a barát a megfelelő helyre került, mondjuk ezt: Ügyes vagy, a póni (már ha póni a barát) a maci előtt van, a maci mellett van, a maci mögött van. Mindig mondjuk el a teljes mondatot. Esetleg tőle is meg lehet kérdezni, hogy hol van most a póni?

A játék végén a maci megköszönheti, hogy hazahozták a barátait.

Ha van fényképeződ, csinálj egy fényképet és nézzétek meg együtt, hogy akiket mögéje rakott, azokat a képen nem lehet látni.

Ajánlott kor: 2,5 éves kor körül

Fejleszti a szókincset, a térérzékelést.

Jó szórakozást!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlesztojatek.blog.hu/api/trackback/id/tr721940764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2010.04.21. 21:39:22

Éljen! Majd linkellek, rengeteg szülő keres ilyeneket a "vigyázz, hogy mit játszol vele, mert a jövője múlhat rajta" szósz nélkül, egyszerűen csak ugyanolyan ötletbörze gyanánt, mint a Deákné B. Katalin-féle "Anya, taníts engem!"
Köszi, szuper lesz.

gyogypedagogus 2010.04.21. 21:57:04

Köszi:-) Valószínű, ha nem járnék korai fejlesztésre az egyik gyerekemmel, nekem se jutottak volna ezek az eszembe, de látom, hogy "átlagos:-)" gyerekeimnek is örömet okoz mindez, szóval miért is ne?
Pont ennek szántam ötletbörzének, örülök, ha tetszik!


süti beállítások módosítása