Minden napra egy játék!

Élvezetes és hasznos játékok egészséges és speciális kisgyerekeknek

Friss topikok

Ezerlábú süni körtét eszik avagy a grafomotoros fejlesztés

2010.09.01. 18:14 - gyogypedagogus

Címkék: rajz fejlesztés szókincs kézügyesség grafomotoros

Rajzoljunk együtt egy sünit!

Először egy kis eszmefutattás a rajzolásról...Szerintem teljesen ép gyerekek esetén általában nincs szükség együtt rajzolásra, mert anélkül is (maguktól) megtanulnak rajzolni, ahogy ülni, járni stb. sem kell tanítani őket.

Abban az esetben viszont, ha  a mi kis drága gyerekünk speciális (akár csak annyiban, hogy az izomzata hipotón volt) akkor könnyen lehet, hogy magától egyáltalán nem akar rajzolni, és szerintem ilyenkor ezt nem szabad ráhagyni. (Hiszen a mozgásfeljődésnél is megsegítjük őt pl. Dévény kezeléssel).

Szóval szerintem vegyünk egy nagy sima lapos spirálfüzetet, írjuk rá a nevét, és mindennap próbáljunk egy rajzot készíteni. A füzet azért jó, mert utána együtt végig lehet nézni, és dicsérni, dicsérni. És a kis alkotó a vendégeknek is eldicsekedhet vele.

Mi úgy szoktunk együtt rajzolni, hogy én veszek egy sima lapot, egymás mellett ülünk, és a sima lapra rajzolok, ő a füzetbe.

A süni kapcsán a következőkről dumcsiztunk közben. Van lába, azon megy, neked is van 2 lábad. Orra van? Mit csinál vele? Szája van? Azzal mit csinál? Miket eszik a süni?

A két süni pedig jó barát, és azért kell a kisméretűnek is rajzolnia, hogy legyen az enyémnek barátja...

Ajánlott kor: 3 éves kortól

Mit fejleszt? grafomotoros fejlesztés, szókincs

 

Íme az én 3 évesem műve:

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fejlesztojatek.blog.hu/api/trackback/id/tr92264952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása